CategoriesBehind the scenes Inspiratie Trend

Outfit inspiratie voor de lente: wat doe ik aan?

tailored-blazer-mais-oui.jpg

Emmanuelle Behets – 14 maart 2023

De lente is in nu echt in aantocht en daarom bekijken we graag eens de trends van het nieuwe seizoen.  In deze blogpost delen we enkele tips en inspiratie om je te helpen deze trends op de juiste manier te dragen en te combineren.

De blazer

Dit seizoen zijn er tal van modetrends die je kunt omarmen, waaronder de blazer die helemaal terug is van nooit weggeweest. 😉 Maar vergeet de klassieke zwarte blazer. Dit seizoen gaan we voor kleur en print!  

Voor wie nog twijfelde, je kan er nu niet meer omheen. Blazers en pakken zijn al een tijdje een grote trend en blijven dit seizoen populair. De lente is de perfecte tijd om te experimenteren met kleuren en stoffen. Kies bijvoorbeeld voor een pastelkleurige blazer of pak in muntgroen of roze zoals die van CKS. Combineer dit met een basic T-shirt en een jeans voor een toffe workwear look. 

Wil je ’t wat gedurfder? Ga voor de blazer met print. En ga je graag all the way, kies dan voor het volledige pak! Broek en blazer in dezelfde kleur of print. Ziet er echt cool uit! 

De blazer is zo’n veelzijdig stuk dat je op alles kan dragen, dus ook over een jurk of jumpsuit om je look wat extra flair te geven.

tailored-blazer-mais-oui.jpg
Deze lila blazer is beslist een tijdloos item voor je kleerkast.
CKS-suits-in-muntgroen-en-zalmroze.jpg
Ga voor een pak in felle kleurtjes!
kristie-flower-blazer-talia-mais-oui.jpg
De gebloemde blazer van Imprevu is een echte eye catcher
vancouver-blazer-laure-max.jpg
De blazer van Laure + Max draag je op alles om je outfit op te fleuren.

(Midi)jurken

Vaste waarde voor de lente zijn de jurken. Midijurken zijn een veelzijdige optie voor de lente en kunnen gedragen worden voor zowel casual als formele gelegenheden.

Kies voor een midijurk in een fel kleur zoals oranje, rood of blauw, dé trendkleuren voor het seizoen, of ga voor pasteltinten zoals lila dat ondertussen een vaste waarde is geworden in de collecties. Heb je het graag ietwat “bolder”, kies dan voor print. Tie dye blijft in maar ook leopard is terug van nooit weg geweest. De bloemenprint is ook een blijver in de lente en blijft velen aanspreken. Kortom, er is voor elk wat wils. Combineer de jurk met een paar sneakers voor een casual look, of met een hakje voor een iets gekledere outfit. Wordt het warmer, combineer dan met een sandaaltje of slippers van Slaye.
Om het geheel af te werken, draag je er een denim jasje over. Een klassieker die in je kleerkast hoort.

paulie-jurken-les-soeurs.jpg
Oranje en leopard midijurk van Les Soeurs
salomedo-jurk-mais-oui.jpg
Deze eigen print in pastelkleuren van CKS is een ware eycatcher.
blank
Met deze kobaltblauwe jurk kan je nooit missen!
marva-dress-ppc.jpg
Bloemenprints blijven elke lente domineren.

Jeans/broeken in alle kleuren.

Hou je van kleur? Dan zijn de gekleurde jeans en broeken dit seizoen beslist iets voor jou. Als jeans fan blijven we kiezen voor denim blauwe jeans, maar daarnaast kiezen we ook voor jeans in toffe lente kleuren zoals lila, muntgroen, peach en kobaltblauw! Zo voeg je op een subtiele en stijlvolle manier wat kleur toe aan je outfit.

Ga voor een rechte of wijde pijp voor een comfortabele en trendy look. Skinny jeans laten we dit seizoen ook nog in de kleerkast hangen.

Combineer je broek met een (witte) blouse opgeknoopt in de taille, of draag het met een boxy T-shirt of tank top en sneakers voor een casual look. Voeg er een blazer aan toe en you’re ready to go!

En vergeet de denim rok ook niet! Een hot item dit seizoen, maar volgens ons ook echt een tijdloos stuk dat niet kan ontbreken in je kleerkast! De lange jeansrok is zeker het vermelden waard.

sunday-lila-labdip.jpg
Lila broek met grote zakken en wijdere broekspijpen.
swann-peach-labdip.jpg
Combineer onze Swann jeans in peach met een witte t-shirt/
sully-bicolore-mediterranee-mais-oui.jpg
Draag je veel jeans en wil je eens iets anders? Ga voor deze bicolore jeans
louis-wrap-rok-mew.jpg
De asymmetrische jeansrok heeft haar waarde al bewezen vorig seizoen.

Met deze tips en inspiratie kun je gemakkelijk stijlvolle lente outfits creëren. Durf vooral te experimenteren met kleur. Kleur kan je gemoed echt opkrikken. Onthoud dat het belangrijk is om je comfortabel te voelen in wat je draagt en dat je er altijd zelfverzekerd uitziet wanneer je je goed voelt.

Blijf als eerste op de hoogte

Ontvang de MAIS OUI trends & inspiratie en 5% korting bij je eerste aankoop

De waardering van mais-oui.be bij Trustprofile Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 166 reviews.
Add to cart