Vichy mania

Emmanuelle Behets – 6 juni 2021

Vichy is geschikt is voor iedereen, voor elke leeftijd en voor elke gelegenheid: zomerjurk, rok, broek of bloesje.

Vichy. Je houdt ervan of niet.

Het vichyruitje komt regelmatig terug in de collecties, maar eigenlijk is het al veel ouder. Vichy kent haar oorsprong onder de Engelse naam Gingham, een gestreepte stof (de strepen over elkaar zorgen voor de vichyruit 💡). Nadien werd het de gekende Vichy ruit. De Fransen hebben de stof Vichy genoemd omdat ze denken dat het in de regio is ontstaan.

Oorspronkelijk was het een stof die vooral voor het huishouden werd gebruikt, denk aan handdoeken, servetten, etc…

“De Vichy print is een tijdloos patroon vergelijkbaar met marine streepjes

Brigitte Bardot zorgde voor een ommezwaai. In 1959 trouwde ze in een jurk in Vichy print. Het ontstaan van een veelgebruikte stof in de mode.

De jaren 60 waren een ware explosie van Vichy-prints. Veel actrices kozen het vanwege het opvallende patroon, zowel op het scherm als daarbuiten. Brigitte Bardot in “Et Dieu… crea la femme”, Jane Birkin droeg een Vichy jurkje in “La Piscine” terwijl ze Alain Delon probeert te verleiden.

In de jaren 70 en 80 kwamen de Vichy hemden voor mannen en vrouwen, waardoor het, naast de klassieke zeemansstreepjes ook een klassieker werd. In de jaren 90 wandelt topmodel Linda Evangelista in een Vichy mantel over de catwalk.

Vichy komt en gaat. Beroemdheden zijn er dol op, net als modebloggers, en modemerken verkopen het in duizenden varianten! Vichy is geschikt is voor iedereen, voor elke leeftijd en voor elke gelegenheid: zomerjurk, rok, broek of bloesje.

En wij? We love it!

Blijf als eerste op de hoogte

Ontvang de MAIS OUI trends & inspiratie en 5% korting bij je eerste aankoop

De waardering van mais-oui.be bij Trustprofile Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 152 reviews.
Add to cart