Paris is always a good idea

Charlotte Behets – 10 september 2021

Afgelopen weekend vond de modebeurs Who’s Next plaats in Parijs. Voor ons het ideale excuus om Parijs nog eens te bezoeken en er een inspiratietrip van te maken. Hoe lang was het niet al geleden dat we zoiets gedaan hadden?

Op de agenda: een afspraak voor SS22 met Lab Dip op de beurs. En een afspraak met M. Moustache in hun eigen showroom. Tijd genoeg dus om ook in de stad te “balladeren“. We liepen nog even rond op de beurs in de hoop nieuwe merkjes te spotten. Maar eerlijk? In Parijs haal je je inspiratie op straat en in de kleine boetiekjes in Le Marais, Montmartre of Batignolles. En snuif je de Parisian way of life op.

Voor wie dacht dat queuing iets Brits was, think again. Wil je bijvoorbeeld persé in dat ene restaurantje eten, dan sta je gewoon in de rij en wacht je je beurt af. Wij, ongeduldige Belgen, zouden al lang een andere plek zoek om te lunchen. Behoorlijk zen dus, die Parijzenaars. En je mag er van uit gaan, als het een lange rij is, dan heb je een behoorlijk hippe spot uitgekozen 😉

Wij kregen de tip van een local om te gaan lunchen bij Augustin, een trekpleister in de opkomende wijk Batignolles in het 17de arrondissement. We waren even overweldigd door het gigantische terras maar kregen super snel onze déjeuner geserveerd. Batignolles wordt overigens een beetje vergeleken met de Meatpacking District in New York, trendy winkels en unieke bistro’s waar vooral de Parisiens vertoeven. Amper toeristen in deze wijk.

blankblank blankblank

Sézane, de ultieme shopbelevenis. Het stond al heel lang op onze agenda en we zijn er eindelijk geraakt. Sézane, le Grand Appartement* in Batignolles, één van de winkels van het Franse prêt-à-porter merk. 40 minuutjes aanschuiven in de blakende zon. Maar het is het absoluut waard. Ze laten maar 15 klanten per keer binnen dus binnen is het nooit druk. Het hele interieur straalt rust uit. Het personeel bedient je op je wenken, met de grootste glimlach maar wil je liever met rust gelaten worden, dan laten ze je gewoon doen. Ze doen er alles aan om je met een goed gevoel naar buiten te laten wandelen. Wij wandelden alvast naar buiten met onze grootste glimlach.

Aangezien het die dagen superwarm was, zochten de Parijzenaars ook ‘s avonds nog de buitenlucht op. We wandelden na het eten nog even tot de Seine, met in de verte de verlichte Eiffeltoren en de Champs-Elysées. In de parken rondom het Louvre bleef iedereen hangen voor spontane apéro’s. Het blijven toch allemaal iconische monumenten waarvan je keer op keer van onder de indruk bent.

Feit is: Parijs leeft terug. En dat is zo leuk om te zien. De mensen hebben zin om buiten te komen, zich op te kleden, onder de mensen te komen. En daar kunnen we alleen maar blij om zijn. Want we hebben er veel te lang op moeten wachten.

We zitten weer vol inspiratie en ideeën om het nieuwe seizoen aan te vangen. Kijk alvast eens naar onze nieuwe collectie en zie wat we al in huis haalden voor de herfst.

blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank

Side note: we kregen na onze trip via onze socials een aantal keer de vraag of we Sézane in de winkel zullen verkopen. We wish… maar helaas, hun concept laat dit niet toe. Sézane verkoopt enkel via hun eigen kanalen (webshop en eigen boetieks). Dit is hun sterkte en alleen zo kunnen ze hun kwalitatieve producten aanbieden en de betaalbare prijzen die ze nu hebben.

Blijf als eerste op de hoogte

Ontvang de MAIS OUI trends & inspiratie en 5% korting bij je eerste aankoop

De waardering van mais-oui.be bij Trustprofile Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 170 reviews.
Add to cart