CategoriesBehind the scenes Inspiratie Trend

MAIS OUI tipt: waar uit eten in Brugge?

header-blogpost-favoriete-restaurants-lotte.jpg

Charlotte Behets – 12 mei 2022

Brugge in het voorjaar. Dan is de stad eigenlijk op haar mooist. Tulpen en krokussen sieren letterlijk alle parkjes en pleintjes. Bootjes varen af en aan. De stad leeft. De mensen komen opnieuw buiten. En gelijk hebben ze. Want Brugge is niet alleen een historische stad. Ook culinair heeft de stad heel wat te bieden.

Bij Mais Oui, in de winkel krijgen we vaak de vraag naar leuke lunchspots of restauranttips. Als ingeweken Bruggeling heb ik, Charlotte, een aantal favorietjes die ik graag met jullie deel,  hoewel er ook voor mij nog heel wat te ontdekken is in Brugge. Hieronder alvast graag my favorites for now.

Nomad

Bij Nomad op ‘t Zand kan je heerlijk ontbijten en lunchen. Naast het mooie strakke interieur is ook het deels overdekte terras een grote troef. Zelf ben ik mega fan van hun pokébowls. Wist je trouwens dat al hun gerechten zoveel mogelijk bereid worden met biologische groenten van hun eigen hoeve De Hogen Akker

Grand Café De Republiek 

Hier waan je je in Berlijn of Kopenhagen. En toch komen we hier altijd een beetje thuis. Een industrieel pand met ruwe muren, houten meubilair, veel planten, goeie muziek en een zalige binnentuin schetsen de sfeer. De lekkere gerechten, met ruim aanbod voor veggie en vegan, maken het helemaal af. 

Café Vlissinghe

Iets buiten het toeristische centrum ligt Café Vlissinghe, het oudste café van Brugge en zelfs van Vlaanderen. Traditionele keuken in een authentieke setting. Ook hier kan je gezellig buiten zitten in een sfeervolle binnentuin.  

Onesto

Pizzabar Onesto ligt net buiten de Brugse Vesten, aan de Kruispoort. Een gepassioneerd trio die de stiel leerde in Napels en heerlijk verse pizza’s bakt in een houtgestookte steenoven. Ik ben fan!

Rock-Fort

Da’s rock ‘n roll op je bord en één van mijn favorieten voor speciale gelegenheden.

Beneden kan je je verwachten aan heerlijke tapas, met een zuiderse twist en de matching wijnen. Boven kom je dan weer in een gezellige huiskamersfeer terecht. Wat ik zo leuk vind aan de Rock-Fort is de ongedwongen sfeer die er altijd heerst.

Quatre Vins

Nog zo’n leuk foodsharing adresje op een boogscheut van de Grote Markt. Steeds met aangepaste wijnen, een hartelijke bediening en een gezellig terras in de zomermaanden.

Hotel Bar Rose Red 

Tussen de Burg en het Jan Van Eyckplein, in één van de zijstraatjes vind je Hotel Bar Rose Red. Een bruine kroeg met een plafond vol rozen. Een uitgebreide bierkaart en verrassende tapas die je op eigen tempo kan degusteren.

Last but not least stuur ik dagjesmensen en toeristen ook graag naar onze buren in onze Academiestraat. Voor de beste koffie van Brugge moet je bij Cafuné zijn. Snuif de echte Italiaanse sfeer op bij Trium Trattoria of geniet van de brasserie keuken en de vlotte bediening in de Forestière. Maar daar vertel ik graag meer over in een volgende blogpost.

Blijf als eerste op de hoogte

Ontvang de MAIS OUI trends & inspiratie en 5% korting bij je eerste aankoop

De waardering van mais-oui.be bij Trustprofile Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 166 reviews.
Add to cart