People Tree

Nicole-zwarte-body-people-tree.jpg

Pionier in duurzame mode

People Tree

Als je People Tree draagt, zie je er goed uit en voel je je goed in de wetenschap dat je unieke kledingstuk is gemaakt met respect voor mens en planeet.

EEN EENVOUDIG IDEE

People Tree wordt door klanten en de mode-industrie erkend als pionier op het gebied van ethische en ecologisch duurzame mode. Al meer dan 27 jaar werkt People Tree samen met Fair Trade-producenten, kledingarbeiders, ambachtslieden en boeren in de derde wereld om ethische en ecologische modecollecties te produceren. Fair Trade gaat over het creëren van een nieuwe manier van zaken doen; het creëren van toegang tot markten en kansen voor mensen die in de derde wereld leven.

WE ZIJN TROTS OM VERSCHILLEND TE ZIJN

Wanneer u bij People Tree winkelt, kunt u erop vertrouwen dat uw goederen ethisch en duurzaam zijn gemaakt.

People Tree is een ander soort modebedrijf dat klanten een alternatief biedt voor fast fashion. De fast fashion industrie wordt gevoed door de onverzadigbare vraag naar goedkope kleding en accessoires. Fast fashion heeft een verwoestende impact, van sweatshops en kinderarbeid tot vervuiling en opwarming van de aarde. Slow Fashion betekent opkomen tegen uitbuiting, familiescheiding, sloppenwijken en vervuiling – allemaal dingen die fast fashion zo succesvol maken.

We maken prachtige kledingstukken die een levende blauwdruk zijn voor onze waarden: de mens en de planeet staan ​​centraal in alles wat we doen. Onze kleding is gemaakt van biologisch katoen en duurzame materialen, met traditionele vaardigheden die landelijke gemeenschappen ondersteunen.

EERLIJKE HANDEL MANIER

In het verleden waren ethische, eerlijke handel, biologisch en duurzaam geen woorden die mensen als modieus beschouwden. People Tree heeft ethische mode getransformeerd tot iets eigentijds, toegankelijk en wenselijk. Wij ontwerpen en produceren modieuze producten van hoge kwaliteit voor dames en heren en werken samen met toonaangevende ontwerpers om unieke collecties te produceren.

Terwijl veel modemerken spreken over ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ of ‘ethische mode’, gaan we verder. We volgen de principes van Fair Trade in elk aspect van ons bedrijf. Al onze producten zijn gemaakt door ambachtslieden en producenten die werken volgens Fair Trade-normen. People Tree was een pilot case voor certificering voor Fair Trade Manufacture onder de World Fair Trade Organization en we waren ‘s werelds eerste kledingbedrijf dat het Fair Trade-productmerk van de World Fair Trade Organization in 2013 ontving.

Fair Trade maakt een groot verschil. People Tree helpt de armoede te verlichten in ‘s werelds meest gemarginaliseerde gemeenschappen.

DUURZAME MANIER

People Tree ontwikkelde de eerste geïntegreerde toeleveringsketen voor biologisch katoen van boerderij tot eindproduct en we waren de eerste organisatie waar dan ook die GOTS-certificering (Global Organic Textile Standard) behaalde voor een toeleveringsketen volledig in ontwikkelingslanden.

We werken er ook hard aan om ervoor te zorgen dat we pionieren op het gebied van duurzame productiemethoden om de impact op het milieu te minimaliseren. Niet alleen is het merendeel van onze katoen gecertificeerd biologisch en Fairtrade, al onze kleding is geverfd met veilige en azovrije kleurstoffen. We kopen lokaal zoveel mogelijk producten in en kiezen voor natuurlijke en gerecyclede producten boven synthetische en niet-biologisch afbreekbare materialen. We verzenden zoveel mogelijk van onze producten als we kunnen over zee, in plaats van door de lucht, en weven stof met de hand, waardoor onze impact op de opwarming van de aarde wordt verminderd.

Producten van dit merk in onze webshop

Add to cart